Pulbere

Showing all 11 results

Dezinfectantii sunt substante care sunt aplicate pe obiectele statice cu scop direct de a distruge microorganisme. Dezinfectarea nu ucide în mod necesar toate microorganismele, în special spori bacterieni cu rezistivitate sporita, de aceea este mai putin eficace decat sterilizarea, care este un proces fizic extrem si/sau proces chimic care ucide toate tipurile de viată bacteriana.
In aceasta categorie intra si categoriile de agenti antimicrobieni, cum ar fi antibiotice, care distrug microorganismele în organism si antiseptice, care distrug microorganismele de pe tesuturile vii. Dezinfectanti sunt, de asemenea si diferite produse biocide – acestea din urma sunt destinate sa distruga toate formele de viata, nu doar microorganisme.
Dezinfectantantii actioneaza prin distrugerea peretelui celular ale microbilor sau interfereaza direct cu metabolismul lor.
Dezinfectantii sunt substanțe care simultan au actiune de curatare si dezinfectare.
Endosporii bacteriene sunt organismele cele mai rezistente la dezinfectante, dar unele virusuri si bacterii poseda, de asemenea, o anumita toleranta, in functie de scopul si concentratia de dezinfectant utilizata.
Dezinfectanti sunt frecvent utilizati în spitale, cabinete stomatologice, bucatarii si bai cu rolul de a ucide organisme infectioase sau potentiale purtatoare de virusuri si boli.

0
0771 405 339