Insecticide agro

Se arată 1–12 din 127 de rezultate

Insecticidele agro sunt destinate controlului și combaterii insectelor care atacă plantele cultivate sau plantele decorative. Insecticidele agro comercializate de către Fitomag SRL sunt destinate controlului insectelor dăunătoare plantelor, având o acțiune specifică asupra speciilor de insecte dăunătoare și o selecție pentru utilizarea lor în tratamente asupra celor mai des întâlnite culturi de pe teritoriul României.

 

Majoritatea insecticidelor agro conțin ingrediente active care acționează asupra sistemul nervos al insectelor vizate, fapt care duce la un control rapid al dăunătorilor. Insecticidele acționează punctual prin exploatarea caracteristicilor ingredientelor active, ca: organo-fosfați, metil-carbamați, piretroizi, neonicotinoide, lactone macrociclice și fenilpirazoli.

 

Alte insecticide utilizate în protecția plantelor intervin în procesul de dezvoltare a insectelor și oferă o selectivitate a tratamentului (exemplu: sunt capabile să diferențieze tipul de insecte vizat în diferite stagii de dezvoltare a acesteia).

 

Compușii organo-fosforici reprezintă cel mai de succes mod de tratament din punct de vedere economic și se pot utiliza atât foliar, cât și direct pe sol, acționând asupra sistemului respirator și asupra procesului de hrănire al insectelor dăunătoare. Toate insecticidele care conțin compuși organo-fosforici acționează prin legare cu enzima acetilcolinesterazei, care este răspunzătoare de oprirea trasmiterii de impulsuri nervoase, astfel încât enzima nu mai ajunge la sistemul nervos și insectă intră într-o stare de impulsuri continue care duce la paralizare și ulterior moarte. Compușii organo-fosforici sunt utilizați în tratamente asupra insectelor din familia Lepidoptera (din care fac parte moliile), Coleoptera (din care fac parte gândacii), Diptera (din care fac parte muștele albe), Hemiptera (din care fac parte afidele) și uneori în tratamente împotriva nematodelor.

 

Metil-carbamații fac parte din categoria inhibatorilor și sunt mai puțini toxici asupra organismelor non-vizate, comparativ cu compușii organo-fosforici. Insecticidele pe baza de metil-carbamați au o durată de acțiune limitată și sunt mai selectivi în ceea ce privește specia tratată.

 

 

Fenilpirazoli, din care face parte și fipronilul, sunt substanțe active care prin acțiunea lor afectează la nivel celular speciile de insecte și are o acțiune eficientă în tratamente împotriva speciilor aparținând familiilor Lepidoptera (molii), Coleoptera (gândăci) și Diptera (muște, țânțari).

 

 

Nereistoxine analog și neonicotinoide sunt substanțe active care blochează funcționarea receptorul nicotinic de acetilcolină și astfel se blochează transmisia de ioni de sodiu și potasiu în sistemul nervos. Insecticidele care conțin astfel de ingrediente active acționează asupra insectelor atât prin ingestie, cât și prin contact direct, iar din punct de vedere al toxicității au un impact redus asupra mediului, însă pot să reprezinte un pericol pentru populația de albine.

 

 

Diamide sunt o nouă clasa de compuși utilizați în compoziția insecticidelor fitosanitare și includ acizi ftalici și diamidii antranilici. Aceștia inhibă abilitatea celulelor de a controla circulația ionilor de calciu la nivel celular. Diamidele protejează fructele și legumele de atacurile gândacilor, gărgărițelor, omizilor sau a altor insecte care se hrănesc cu acestea. Acești ingredienți activi nu sunt toxici pentru mamifere, pești și păsări și nu afectează prădătorii naturali ai insectelor sau insectele polenizatoare.

 

 

Piretroizii sunt una dintre substanțele cele mai des întâlnite în compoziția insecticidelor și acționează asupra ionilor de sodiu la nivel sistemului nervos. Piretroizii naturali de clasa I și II sunt instabili, sensibili la lumina și au un cost ridicat, însă din acestea s-a reușit realizarea de piretroizi sintetici. Aceștia acționează prin contact, având o perioadă limitată de acțiune și sunt toxici pentru insecte și nu acționează în vreun fel asupra mamiferelor.

 

 

Benzoilurele reprezintă regulatori de creștere ale insectelor (IGR) și acționează prin inhibarea biosintezei chitinei. Sunt utilizate în tratamente asupra insectelor care consumă materie vegetală și asupra insectelor din familia Coleoptera. Lufenuron și triflumuron sunt compuși ce fac parte din clasa benzoiluree și sunt netoxici pentru nevertebrate, astfel că sunt folosiți și în tratamentele veterinare împotriva puricilor și a căpușelor.

0
0771 405 339