Alti daunatori

Se arată 1–12 din 109 rezultate

A.Paduchele lanos (Pseudococcus)
Insectele foarte mici infasurate de vata alba. Colonii largi sub forma de ciorchini pot ocupa tulpina si fata interioara a frunzelor. Insecta migreaza si in pamant unde se fixeaza pe radacini. Paduchii lanosi slabesc planta si favorizeaza dezvoltarea bolilor. Atacul puternic conduce mai intai la ofilirea, ingalbenirea, caderea frunzelor si apoi la moartea plantei.

Combatere: eliminarea prin stergere cu un tampon de vata sau tifon inmuiat in alcool medicinal cu concentratia redusa cel putin la jumatate, plus stropirea plantei si a pamantului cu un insecticid.

B.Paduchele testos (Lecanium, Diaphes)
Insectele si larvele se fixeaza de-a lungul nervurilor pe frunze, dar si pe lastari si tulpini, acoperindu-le, uneori complet, cu scuturi rotunde sau ovale de culoare bruna. Caldura si umezeala din camera favorizeaza dezvoltarea insectei. Prezenta ei pe organele plantei este dezagrabila. Plantele atacate cu timpul se usuca.

Combatere: tamponarea cu solutii toxice sau de alcool medicinal, ruperea si arderea partilor puternic atacate.

C.Viermele radacinilor (Heterodera marioni)
Este periculos si ataca majoritatea plantelor ornamentale. Are dimensiuni foarte mici (1.2-1.5 mm) si ataca radacinile plantei pe care se formeaza numeroase nozoditati in interiorul carora se dezvolta larvele. Ca urmare, planta stagneaza in crestere, frunzele se ingalbenesc si se vestejesc, iar apoi se usuca si mor.

Combatere: distrugerea prin ardere cu pamant cu tot a plantelor atacate, utilizarea de pamant dezinfectat termic sau chimic, dezinfectarea uneltelor si ghivecelor prin aceleasi metode.

0
0771 405 339