Insecticide

Se arată 1–12 din 78 de rezultate

Insecticidele comercializate de către Fitomag SRL sunt ambalate individual și se prezintă sub diferite “formulări”. Prin formularea unui insecticid înțelegem metoda finală de utilizare a insecticidului, astfel că unele formulări de insecticide includ prafuri, granule, geluri, lichide, aerosoli, pulbere umectabile, concentrate și soluții pre-amestecate.


Insecticidul este obținut, de obicei, dintr-un ingredient activ, plus câteva materiale inactive numite adjuvanți sau aditivi. Scopul principal al aditivilor este de a crește eficacitatea ingredientului activ. Unii aditivi comuni includ distribuitoare, autocolante, agenți de umectare, agenți de compatibilitate și agenți de spumare.

 

Prafurile sunt alcătuite dintr-un amestec fin măcinat de ingredient activ combinat cu argilă, talc sau alte materiale sub formă de pulbere. Pulberele sunt destinate utilizării în mediile uscate și nu trebuie să fie amestecate cu apă. Procentul de ingredient activ într-un praf este, în general, destul de redus. Pulberele sunt utilizate în mod obișnuit pentru spațiile goale ale pereților interiori și în perimetru de tratamente, precum și pentru culturi care necesită împrăștiere de pulbere.

 

Granule sunt particule uscate și grele realizate din materiale poroase și ingredient activ. Procentul de ingredient activ într- o formulare de granule este mai mare decât cea a unui praf, dar mai mică decât cea a unui CE. Granulele sunt, de obicei, mai sigure de aplicat decât prafurile sau decât formulariile de tip CE.

 

Aerosolii sunt comercializați în cutii și conțin unul sau mai mulți ingredienți activi, într-un recipient aflat sub presiune. Insecticidele de tip aerosol sunt cel mai adesea utilizate pentru casă și grădina pe suprafețe reduse, datorită procentul de ingredient activ care în aerosoli este unul foarte mic. Unul dintre principalele avantaje ale aerosolilor este că acestea sunt convenabile și ușor de aplicat. Mulți aerosoli sunt utilizați pentru uciderea insectelor terestre prin contact sau pentru un control pe timp îndelungat pentru dăunătorii zburători.

 

Pulbere umectabile este o varianta uscată și se prezintă sub formă de praf. Ele sunt la bază similare cu un praf, dar conțin agenți de umectare suplimentari și agenți de dispersie, astfel încât apa poate fi adăugată pentru o eficientă maximă. Pulberele umectabile sunt, de asemenea, foarte concentrate ca și conținut de ingredient activ. Formulările de pulbere umectabile nu formează o soluție adevărată când se adaugă apă, rezultă că este necesară o agitare frecventă a rezervorului de pulverizare pentru a se menține formularea în suspensie.

 

Concentrate emulsionabile sunt formulări lichide în care ingredientul activ este dizolvat în ulei și se adaugă un emulgator, astfel încât formularea poate fi amestecată cu apă sau ulei pentru pulverizare. EC sunt printre cele mai folosite formulări, împreună cu pulberele hidrofile. Formularea EC conțin de obicei de la doi la șase kilograme de ingredient activ per galon (3.7 litri). Spre deosebire de pulberele umectabile, EC necesită foarte puțină agitare și sunt ușor de aplicat.

 

Lichide fluide sunt realizate cu ingrediente active care nu pot fi dizolvate complet în apă sau ulei, astfel încât ingredientul activ este măcinat și suspendat într-un lichid cu alți agenți de suspendare. Formularea este apoi gata de amestecare cu apă pentru aplicare. Fluidele sunt ușor de manevrat, nu vor bloca duzele de pulverizare și necesită doar agitare moderată.

 

Soluții și concentrate solubile în apă sunt lichide în starea lor originală și sunt pe deplin solubile în apă și în orice alt solvent. Soluțiile care sunt preparate în mod corect nu vor lasă reziduuri inestetice și nu vor bloca duzele de pulverizare.

 

Insecticidele acționează fie prin efect de knock-down (imediat la contact), fie printr-o acțiune de remanență (acțiune de bază pe o durată îndelungată de timp). Substanțele chimice întâlnite în insecticidele comercializate de către Fitomag SRL sunt: cifenotrin, cipermetrin, tetrametrin, deltametrin, imidachloprid, permetrin, extract de piretru, thiamethoxam, piriproxifen, bendiocarb, cifluthrin, piperonilbutoxid, transmix, esbiotrin

0
0771 405 339