Moluscocide

Showing all 8 results

https://www.fitomag.ro/categorie-produs/irigare/page/3/?orderby=date discuta cu cineva sa scoateti de pe meniu categoria asta, pentru ca nu sunt inca produse pe stoc

si la categoria Moluscocide este gresit numele in meniu 🙂

 

Moluscocidele sunt insecticidele destinate combaterii moluștelor, nevertebrate din care fac parte melcii și limacșii. Melcii și limacșii sunt cunoscuți dăunători ai plantelor care consumă părțile vegetale ale plantelor în toate stadiile lor de dezvoltare. Moluscocidele distrug părțile vegetale și lasă găuri neregulate în momentul hrănirii la nivelul frunzelor și florilor și, totodată, pot să consume fructele și legumele sau plante tinere. Datorită faptului că preferă plantele suculente, moluștele sunt dăunători principali de material săditor și de plante erbacee și produc pagube însemnate asupra căpșunilor, anghinarelor și tomatelor.

 

Moluscocidele comercializate de către Fitomag SRL sunt avizate la zi și au metode similare de combatere împotriva melcilor și a limacșilor. De cele mai multe ori, moluscocidele sunt momeli cu atractant și substanțe active menite să afecteze circulația apei în interiorul moluștelor. Prin acțiunea lor asupra circulației apei în interiorul nevertebratelor, moluscocidele afectează organele interne ale dăunătorilor și duc la inhibarea proceselor metabolice în organismul acestora.

 

Există două categorii principale de moluscocide, cele care acționează prin oxidare și cele care acționează prin procese de neoxidare, în organismul molustelor. Moluscocidele neoxidante sunt cele mai populare, datorită costului redus la utilizare și necesită ingerarea de doze mici pentru a avea efect.

 

Compușii oxidanti care sunt utilizați pentru combaterea melcilor și a limacsilor au la baza clor, dioxid de clor, cloramine, ozon, brom, peroxid de hidrogen și permanganat de potasiu.

0
0771 405 339