Limaxi

Showing all 6 results

Limacsii sunt unii dintre primii daunatori de gradina care apar. Ei apar primavara, la scurt timp dupa ce sunt plantate florile si legume si se hranesc din straturi pana toamna tarziu. Limacsii au o perioada de maxima activitate in gradina de la inceputul primaverii pana spre sfarsitul verii, dupa care incep sa isi rareasca aparitiile.

La noi in tara se intalnesc cu precadere 3 specii de limacsi: cel brun, cel galbui si cel cenusiu. In general, limacsii se adapostesc in sol si ies la suprafata pe timpul noptii. In zilele ploiase, activitatea limacsilor este cea mai vizibila. Cand zilele sunt calduroase, limacsii se adapostesc in locuri umbroase si racoroase. Limacsii sunt hapsani la mancare si rod de la legume si flori, pana la arbusti ornamentali si pomi fructiferi. Nu apuci sa ii vezi “la treaba”? Iti poti da seama ca ti-au invadat gradina daca pe frunzele plantelor se observa o substanta vascoasa albicioasa. De asemenea, daca observi ca din anumite plante nu au mai ramas decat nervurile sau ca mugurii plantelor dispar fara urma, este posibil sa te confrunti cu limacsi de gradina. Cele mai raspandite specii daunatoare sunt:
– Limacsul cenusiu
– Limaxul galbui
– Limaxul brun

Ataca plantele incepand de primavara la infiintarea culturilor. Consuma frunzele in totalitate, ramanand numai nervurile, dar consuma si varfurile de crestere, din acest motiv este afectata cresterea si implicit productia. Combaterea eficienta se face cu ajutorul moluscocidelor.

0
0771 405 339