Raticide

Se arată 1–12 din 35 de rezultate

Raticidele sau rodenticidele sunt utilizate în tratamente de deratizare, pentru controlul și combatarea rozătoarelor de talie mică sau mare. Astfel că raticidele sunt utilizate în controlul șoarecilor de câmp, șoarecilor de casă sau a șobolanilor, doar în locații de exterior publice sau private.

Raticidele comercializate de către Fitomag SRL sunt avizate pentru a fi utilizate în controlul șoarecilor și a șobolanilor, iar gradul de toxicitate și atractantul folosit variază în funcție de producător, de formulare și de specia de rozătoare vizată. Pentru ca operațiune de deratizare să aibă rezultate alegerea raticidelor trebuie să țină cont de modul de formulare al acestuia și de locația de tratament. Astfel că raticidele sunt alese în funcție de tipul de formulare: grâușor, peleți, parafină sau cerat și în funcție de destinația spațiului care urmează să fie tratat.

 

Șobolanii preferă momeala proaspătă, de calitate superioară și vor evita sursele de hrană contaminate sau inferioare, atunci când există opțiuni mai bune. Pentru tratamente împotriva șobolanilor, alegeți raticide cu o toxicitate ridicată și cu atractant specific pentru aceste rozătoare.

 

Șoarecii sunt rozătoare care trăiesc în comunități numeroase, iar tratamentul de deratizare realizat împotriva lor trebuie să fie menținut cu suplimentare continuă de raticid. Asfel că: alegeți raticide cu formulare corectă, care să nu fie folosite fără stații de intoxicare, pentru a nu reprezintă un pericol pentru specii non-vizate (spre exemplu: nu folosiți grâușor sau peleți în spații în care au acces păsările sau raticide cu atractant alimentar care să atragă animale domestice și care nu conțin în componență Bitrex).

 

Raticidele conțin substanțe active anticoagulanti, compuși care acționează după ingerare. Anticoagulantii necesită fie o singură ingerare, fie necesită un consum repetat de momeala raticidă. Raticidele comercializate de către compania Fitomag SRL conțin următoarele substanțe active: coumatetralyl, brodifacoum, bromadiolonă, clorofacin, difenacoum, difetialon și flocoum.

 

Dacă aveți în gospodării animale domestice alegeți doar raticide care au în componență lor Bitrex. Această substanță are un gust amar, insesizabil pentru rozătoare și repelentă pentru alte animale.

 

În caz de ingerare accidentală, luați imediat legătură cu serviciul medical de urgențe sau la Centrul de Informare Toxicologică.

0
0771 405 339