Plante tehnice

Showing all 11 results

Regulatori de crestere sunt componente sintetice sau naturale care, in concentratii mici, obtin si controleaza raspunsurile de crestere, asemanatoare cu hormoni.
Exista 3 grupe de regulatori de crestere: stimulatoare, inhibitoare si retardanti. Substantele stimulatoare cuprind trei grupe mari de compusi, naturali sau sintetici: auxine, citochinine si gibereline.

AUXINELE se gasesc in muguri, in varfurile tulpinilor si in frunzele tinere. La nivel celular, auxinele ingroasa membranele, favorizeaza depunerea de substante si stimuleaza diviziunea.

CITOKININELE se gasesc in radacini, unde sunt produse in mod natural de catre plante, dar si in tulpina, in concentraţie mai mica. Stimuleaza diviziunea celulara si cresc rezistenta.

GIBERELINELE sunt stimulatori naturali de crestere si dezvoltare a plantelor, cu efecte adesea spectaculoase, care au capatat o atentie deosebita in randul specialistilor (in ultimele decenii), obtinandu-se rezultate remarcabile in productia agricola, horticola, silvica si a plantelor medicinale.

0
0771 405 339