Tratamente seminte

Se arată 1–12 din 40 de rezultate

Tratamentul semințelor este procesul biologic, fizic și prin agenți chimici aplicați direct pe semințe pentru protecția lor în stagiul de vegetație și care asigură o dezvoltare a lor cât mai apropiată de producția optimă și maximală.

 

În agricultură și în horticultură, tratamentele asupra semințelor reprezintă tratarea chimică, în mod general fungicidă sau pentru prevenirea agenților patogeni care atacă plantele. Aceste tratamente sunt efectuate direct pe semințe, înainte de plantarea lor. Mai puțin comun este aplicarea de insecticide direct pe semințe. Tratamentele asupra semințelor sunt considerate mijloace de tratament mai puțin nocive pentru mediul înconjurător, datorită reducerea cantități de substanțe chimice utilizate și răspândirea lor în aer și pe sol. Un alt mod inedit de a proteja mediul este adăugarea unui pigment de culoare, care va schimbă culoarea semințelor, pentru că acestea să devină mai puțin atractive pentru păsări și pentru a fi vizibile mai ușor în cazul în care se întâmplă accidente la manipularea acestora.

 

Îmbunătățirea mijloacelor de pulverizare sau a aplicatoarele pneumatice ajută la reducerea vaporilor de pesticid în aer, pentru protejarea insectelor polenizatoare. Germania și Olanda, au încercat să introducă în Europa produse de tratament care să conțină ingrediente active care să nu se active prin dezintegrarea la contactul cu aer, din perioada 2009 – 2012.
Este important și Fitomag SRL susține aplicare de tratamente asupra semințelor și de aplicare generală a tratamentelor asupra plantelor, conform cu instrucțiunile producătorului, în toate etapele de tratament și de aplicare.

0
0771 405 339