Erbicid Glyphogan 480 SL

Erbicid Glyphogan 480 SL:

Substanta activa: Glifosat acid PMG

Plante tratate: Alun, cais, cires, floarea soarelui, grau, gutui, mar, nuc, par, pepeni, piersic, prun, visin, vita de vie

Combate activitatea:  Buruieni mono si dicotiledonate anuale si perene

Retras de la data de 22.08.2016, conform prevederilor Regulamentului (UE) nr. 1313/2016 al Comisiei, în ceea ce priveşte condiţiile de aprobare a substanţei active glifosat .Pentru stocurile existente pe teritoriul Romaniei se acorda, din momentul retragerii omologarii, 6 luni pentru comercializare si distribuire si 12 luni pentru depozitare si utilizare.”

39.24 lei

Stoc epuizat

Categorii: ,

Descriere

Informatii despre erbicid Glyphogan 480 SL:
Mod de prezentare 1 litru
Substanta activa Glifosat acid PMG
Concentratie 360 gr/litru
Producator Makhteshim Agan Industries
Dozaj Nu
Momentul aplicarii Nu
Combate activitatea Buruieni mono si dicotiledonate anuale si perene
Plante tratate Alun, cais, cires, floarea soarelui, grau, gutui, mar, nuc, par, pepeni, piersic, prun, visin, vita de vie
Formulare SL – concentrat solubil
Tipuri Aplicare Pulverizare
Caracteristici:

GLYPHOGAN 480 SL, este un erbicid total, neselectiv, nerezidual, cu actiune asupra unui spectru larg de buruieni mono si dicotiledonate, anuale si perene, inclusiv specii rezistente la rizomi. Aplicat postemergent, se absoarbe rapid prin epiderma si stomatele frunzelor, se transloca prin planta, acumulandu-se in tesuturile meristematice (varfurile de crestere) ale radacinii pe care le distruge.

Mod de actiune:

Glyphogan 480 SL, aplicat pe buruienile rasarite incepand cu faza de rozeta, pana la inflorirea acestora, este absorbit foarte repede prin frunze (4-6 ore) si translocat in toate organele vitale. La buruienile anuale erbicidul se acumuleaza in tesuturile meristematice (varfurile de crestere), iar la buruienile perene, in bulbi si rizomi, ducand la distrugerea acestora.Din punct de vedere biochimic Glyphogan 480 SL inhiba formarea unei enzime specifice ceea ce duce la oprirea sintezei acizilor aminoaromatici. Simptomele actiunii glifosatului se vad dupa 7-8 zile, cand buruienilor se ingalbenesc si se usuca. Deoarece actioneaza numai asupra plantelor verzi in vegetatie, nu afecteaza buruienile care nu au rasarit.Este necesara protejarea culturilor fata de orice contact accidental. Nu afecteaza pomii fructifeni daca produsul ajunge pe coaja matura.

La manipularea si aplicarea erbicidului Glyphogan 480 SL, precautiile sunt minime, deoarece prezinta o toxicitate redusa pentru om, animale si mediu. Glyphogan 480 SL, nu indica probleme de toxicitate pnivind remanenta in sol. Deoarece este corosiv, pentru prepararea si aplicarea produsului trebuie folosite recipiente din plastic, fibra de sticla, aluminiu si otel inoxidabil.

Cultura Buruieni combatute Doza
Livezi pe rod Buruieni anuale si perene 3-4 l/ha (150 l apa)
Pir gros, Volbura 4.5 l/ha (15 l apa)
Vita de vie Buruieni anuale si perene (exceptie volbura) 3  l/ha (150 l apa)
Grau Buruieni anuale si perene, Desicant (cu 14-16 zile inainte de recoltarea) 3-4 l/ha (150 l apa)
Floarea-soarelui Inainte de recoltare 2-3 l/ha (150 l apa)
Pepiniere silvice Monocotiledonate si dicotiledonate 4 l/ha postemergent
Plantatii silvice Monocotiledonate si dicotiledonate 5 l/ha postemergent
Miristi Costrei 3-4 l/ha (150 l apa)
Canale de irigatii Buruieni perene 5-6 l/ha
Cai ferate Monocotiledonate si dicotiledonate anuale si perene 4-6 /ha postemergent

Makhteshim Agan

Informații suplimentare

Ambalare

1 litru, 5 litri, 20 litri

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Erbicid Glyphogan 480 SL”
0
0771 405 339