Fungicid Rovral 500 SC, 10 ml

Fungicid Rovral 500 SC:

Substanta activa: Iprodion

Plante tratate: Cais, capsuni, castraveti, ceapa, cires, floarea soarelui, mar, par, piersic, prun, tomate, vita de vie

Ciuperci combatute:  Putregaiul cenusiu, Alternarioza, Monilioza, Putregaiul alb, Patarea bruna, Patarea cenusie

6.00 lei

Stoc epuizat

Descriere

Informatii despre fungicid Rovral 500 SC:
Mod de prezentare 10 mL
Compozitie/Substanta activa Iprodion
Concentratie substanta activa 400 g/kg, 25 g/kg
Producator Bayer
Combate activitatea Putregaiul cenusiu, Alternarioza, Monilioza, Putregaiul alb, Patarea bruna, Patarea cenusie
Plante tratate Cais, capsuni, castraveti, ceapa, cires, floarea soarelui, mar, par, piersic, prun, tomate, vita de vie
Formulare SC – suspensie concentrata
Tipuri Aplicare Pulverizare

Fungicid Rovral 500 SC

Caracteristici:

Rovral 500 SC este un fungicid de contact ce apartine grupei dicarboximidelor. Are ca substanta activa iprodion 500 gr/litru, ce are eficienta impotriva germinatiei sporilor, crestereii miceliului si blocheaza formare sporilor. Rovral este un fungicid recomandat in combaterea bolilor la urmatoarele culturi: vita de vie, mar, tomate, castraveti, salata, ceapa, floarea soarelui.

Mod de actiune:

Actiunea fungicidului Rovral este asupra agentilor patogeni si se refera la inhibarea unui complex de enzime care blocheaza numeroase functii celulare. Fungicidul are o actiune preventiva, curativa si partial eradicativa impotriva bolilor.
La cultura de vita de vie – producatorul recomanda a se folosi 1 l/ha pentru combaterea putregaiului cenusiu. Se aplica 1-2 tratamente preventive sau la avertizare: dupa inflorit, inceputul compactarii ciorchinilor, intrarea in parga, inaintea recoltarii. Nu se vor face mai mult de 3 tratamente consecutive cu Rovral sau cu alte dicarboximide. Timp de pauza de la ultimul tratament este de 7 zile inaintea recoltarii. Tratamentul cu fungicidul Rovral nu influenteaza fermentatia si calitatea vinului.

La cultura de tomate – productorul recomanda a se folosi 1 l/ha pentru a combate putregaiul cenusiu si alternarioza . Se recomanda efectuarea a 1-2 tratamente preventive sau la avertizare la interval de 7-10 zile intre tratamente. Timpul de pauza de la ultimul tratament este de 2-3 zile pana la recoltare.
La cultura de castraveti solar – producatorul recomanda a se folosi 1 l/ha in 1000 l apa pentru a combate putregaiul cenusiu. Se utilizeaza 1-3 tratamente preventive sau la avertizare. Timpul de pauza este de 3 zile de la ultimul tratament si pana la recoltare
La cultura de salata in solar – producatorul recomanda a se folosi 1 l/ha in 1000 l apa, pentru combaterea putregaiului cenusiu. Se utilizeaza 1-2 tratamente preventive sau la avertizare. Timpul de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare este de: 7 zile.
La cultura de ceapa – producatorul recomanda 1 l/ha la 1000 L / apa, pentru a combate putregaiul cenusiu. Se recomanda un numar de 1-2 tratamente pe sezon, la avertizare sau la aparitia primelor simptome de boala. Intervalul intre tratamente este de min. 7 zile. Timpul de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare este de : 3 zile.
La cultura de mar – producatorul recomanda 1,5 l/ha in 1500 l apa pentru a combate moniliozele si bolile de depozit. Sunt recomandate a se aplica 1-2 tratamente pana la inceputul aparitiei culorii specifice a fructelor. Timpul de pauza de la ultimul tratament si pana la recoltare este de : 14 zile.
La cultura de prun – producatorul recomanda 1 l/ha in 1000 l apa pentru a combate moniliozele. Se aplica 1-3 tratamente incepand cu stadiul cand 10% din flori sunt deschise (Monilinia laxa) pana la 7 zile inaintea recoltarii (Monilinia fructigena). Timpul de pauza de la ultimul tratament si pana la recoltare este de : 7 zile.
La cultura de cires, piersic, cais – producatorul recomanda 1 l/ha in 1000 l apa pentru a combate moniliozele . Se efectueaza un numar de 1-3 tratamente la interval de 8-10 zile, primul la 10% petale deschise pana la intrarea fructelor in parga. Timpul de pauza de la ultimul tratament pana la recoltare este de : 7 zile.
La cultura de capsun – producatorul recomanda 1,5 l/ha in 1000 l apa pentru a combate putregaiul cenusiu . Se fac 1-2 tratamente pe sezon, la avertizare sau la aparitia primelor simptome de boala, la un interval minim intre tratamente de 8-10 zile. Timp de pauza de la ultimul tratament si pana la recoltare este de : 3 zile.
La cultura de floarea soarelui – producatorul recomanda 1 l/ha pentru a combate putregaiul cenusiu , putregaiul alb, alternarioza , patarea bruna-cenusie . Se recomanda in 1-2 tratamente in vegetatie. Primul tratament cu fungicid Rovral se efectueaza in faza de 6-8 frunze ale culturii, iar urmatorul la inceputul infloririi, atunci cand primele flori ligulate incep sa se deschida. Daca se aplica un singur tratament cu fungicid Rovral, acesta se efectueaza la aparitia distincta a capitulului. Timpul de pauza de la ultimul tratament si pana la recoltare este de: 30 zile.

Culturi tratate:

vita de vie, tomate, castraveti, salata, ceapa, mar, prun, cires, piersic, cais, capsun, floarea soarelui

Boli si Ciuperci combatute:

putregaiul cenusiu, alternarioza, monilioza, putregaiul alb, patarea bruna, patarea cenusie.

Fisa de Securitate Rovral 500 SC.pdf

Cultura Agentul patogen Doza Doza per 10 ml
Vita de vie Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 1 l/ha 10 l apa/100 mp
Tomate Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Alternarioza (Alternaria solani) 1 l/ha 10 l apa/100 mp
Castraveti solar Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 1 l/ha in 1000 l apa 10 l apa/100 mp
Salata solar Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 1 l/ha in 1000 l apa 10 l apa/100 mp
Ceapa Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 1 l/ha in 1000 l apa 10 l apa/100 mp
Mar Monilioza (Monilia spp), boli depozit 1.5 l/ha in 1500 l apa 10 l apa/65 mp
Prun Monilioza (Monilia laxa, Monilia fructigena) 1 l/ha in 1000 l apa 10 l apa/100 mp
Cires, Piersic, Cais Monilioza (Monilia spp) 1 l/ha in 1000 l apa 10 l apa/100 mp
Capsun Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea) 1.5 l/ha in 1000 l apa 10 l apa/100 mp
Floarea soarelui Putregaiul cenusiu (Botrytis cinerea), Putregaiul alb (Sclerotinia sclerotiorum), Alternarioza (Alternaria solani), Patarea bruna-cenusie (Phomopsis helianthi) 1 l/ha

 Bayer

Informații suplimentare

Ambalare

10 mL, 100 mL, 1 litru

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Fungicid Rovral 500 SC, 10 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

0
0771 405 339