Insecticid/Fungicid Prestige 290 FS, 60 ml

Insecticid/Fungicid Prestige 290 FS:

Substanta activa: Imidacloprid, Pencicuron

Plante tratate: Cartof

Daunatori vizati: Gandacul de colorado, afide

 

21.69 lei

Stoc epuizat

Descriere

Informatii despre insecticid/fungicid Prestige 290 FS:
Mod de prezentare 60 mL
Compozitie/Substanta activa Imidacloprid, Pencicuron
Concentratie substanta activa 140 gr/l; 150 gr/l
Producator Bayer
Plante tratate Cartof
Formulare FS – suspensie concentrata tratare semintei
Tip tratament Insecticide / Fungicide

Caracteristici:  Insecto-fungicid utilizat la tratarea tuberculilor de cartof pentru combaterea gandacului din Colorado, a afidelor si a rizoctoniozei

Modul de actiune: 

Prestige are actiune sistemica si in acelasi timp de contact asupra organismelor daunatoare. Imidacloprid, componenta activa insecticida, formeaza in jurul tuberculilor un halou de protectie prin intermediul caruia se manifesta actiunea de contact asupra insectelor din sol. Ulterior imidacloprid patrunde în mod sistemic in tuberculi si de aici este distribuit acropetal in partile aeriene ale plantelor, actionand asupra daunatorilor in timpul perioadei de vegetatie. Pencicuron, componenta fungicida, are actiune de contact, prevenind infectiile de rizoctonioza care pot avea ca sursa infectioasa samanta utilizata la plantare sau resturile vegetale incorporate in sol.

Modul de utilizare: 

Tratamentul se efectueaza cu ajutorul unei instalatii amplasate pe masina de plantat, care pulverizeaza produsul in doza de 0,8 l/t (în amestec cu cca. 45 l apa) direct pe tuberculi, concomitent cu plantarea lor. Nu sunt recomandate alte metode de aplicare, datorita impreciziei dozarii produsului si neuniformitatii distributiei. Eficacitatea produsului poate fi valorificata la maximum doar in conditiile unei tehnologii de cultura corecte. Prestige nu se va utiliza pe o samanta cu vigoare slaba sau infectata cu diverse ciuperci patogene (Fusarium, Erwinia) si la culturi amplasate pe soluri reci, cu exces de umiditate sau semanate la adancime prea mare.

Prestige are o eficacitate remarcabila asupra gandacului din Colorado si a afidelor. El poate combate acesti daunatori in proportie de 99 – 100%, chiar si la 75-80 zile de la rasarirea culturii. Datorita eficacitatii impotriva afidelor, vectori ai transmiterii virozelor, Prestige contribuie indirect la reducerea semnificativa a atacului acestor boli extrem de grave, in special pentru culturile semincere. Prestige este eficace si impotriva viermilor sarma, insa în acest caz durata de protectie a culturii este de cca. 4 saptamani, deci sunt protejati numai tuberculii utilizati la plantare.

Fisa de Securitate Prestige 290 FS.pdf

Cultura Agantul daunator Doza
Cartof Gandacul din Colorado 0.8 l/tona
Afide
Rizoctonioza

Bayer

Informații suplimentare

Ambalaj

60 mL, 1 litru, 5 litri

Opinii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Insecticid/Fungicid Prestige 290 FS, 60 ml”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ați putea dori, de asemenea…

0
0771 405 339